12-10-2013 Almonte 2 – BC Eindhoven 75 – 71

Konden we vorige week nog met trots vermelden dat BC Eindhoven de eerste punten binnen had, moesten we deze de afgelopen week alweer inleveren vanwege een administratieve fout van onze kant. Per ongeluk hadden we een niet-gerechtigde speler vermeld op de wedstrijdsheet.

Weer puntloos gingen we de Eindhovense derby in tegen de reserves van Almonte. We kennen alle spelers van Almonte en weten dat zij kleiner en vooral sneller zijn. Wij groter en sterker, maar weten daar in de beginperiode niet van te profiteren. Almonte neemt het voortouw en bouwt het 1e kwart een voorsprong op van zo´n 10 punten.

Langzaam kwam BC Eindhoven in het spel met name door sterk spel van topscorer Koen van Hapert (20 punten), zelf coach van Almonte Heren 1. De achterstand werd omgebogen in een kleine voorsprong. Ook na de rust wisten we de voorsprong te behouden, maar niet verder uit te bouwen.

Eind derde kwart kreeg tot ieders verrassing Pim Walrecht zijn 5e fout. Hij moest het veld verlaten en dat deed BC Eindhoven pijn. Door het gemis van Pim onder de borden kon Almonte gemakkelijker scoren en ontbrak het BC Eindhoven aan een rustpunt in de aanval. Hoewel de voorsprong nog lange tijd werd verdedigd, kwam Almonte zo´n 2 minuten voor tijd langs zij. Een alles of niets driepunter met 6 seconde te gaan kon de stand nog gelijk trekken maar helaas wist deze het doel niet te bereiken.

Nog altijd puntloos dus, maar zitten er dicht tegenaan. Het vertrouwen blijft dan ook groot, met name doordat deze week Leendert Odijk weer zal aansluiten bij de groep. Daarnaast hoopt BC Eindhoven dat Willie-Jan Ackermans voorspoedig zal herstellen van zijn blessure. Een compleet BC Eindhoven zal moeilijk te verslaan zijn, maar het is voor BC Eindhoven nog moeilijker om compleet te zijn.

Topscorer: Koen van Hapert 20 punten

Reacties zijn gesloten.