26-10-2013 BC Eindhoven – Octopus – 88-60

De nummer 1 tegen de nummer 2 van vorige seizoen beloofde gezien de spannende wedstrijden van vorig seizoen een spannende pot te gaan opleveren.

Beide teams zien er in grote lijnen nog hetzelfde uit en weten van elkaar waar de kwaliteiten en de pijnpunten liggen. De eerste minuten van de wedstrijd was de spanning nog duidelijk zichtbaar. Aan beide zijden werden er ballen gemist en waren de opties wat geforceerd, pas in de 4e minuut kwam de eerste score op het bord te staan, waarna in de eerste deel van het kwart beide team aan elkaar gewaagd waren. De laatste 3 minuten van het kwart waren echter geheel voor BC Eindhoven waar ze door goede passes zowel naar de inside mannen al naar de outside schutter de zone van Octopus braken en uitliepen tot een 29-10 score aan het einde van het eerste kwart.

Octopus probeerde in het tweede kwart de schade in te halen door in een kleinere zone te gaan staan om daarmee de passlijnen te beperken, dit lukte aardig en beide teams hielden elkaar in evenwicht. (18-17) halftime 47-27. Het derde kwart was een kopie van het tweede en BCE wist via schoten makkelijk tot score te komen. Echter wisten ze niet uit te lopen van Octopus. Pas in het vierde kwart was Octopus gebroken en kon Eindhoven gemakkelijk de voorsprong vergroten tot een eindstand van 88-60

Topscorer: Leendert Odijk 18 pt