Eerste winst voor BC Eindhoven

Op zaterdag 5 oktober speelde BC Eindhoven de eerste thuiswedstrijd in de hoofdklasse tegen mede-promovendus Quo Vadis uit Gemert.
Hoewel een team 12 spelers mag bevatten begonnen beide teams met slechts 6 spelers. Bij BC Eindhoven waren veel afwezigen door blessures, werk en vakantie. Bij Quo Vadis werden de 6-man tijdens de rust versterkt door een aantal laatkomers.

De wedstrijd

Vanaf het begin was duidelijk dat BC Eindhoven een kracht- en lengteoverwicht had op de mannen uit Gemert. Dit resulteerde dan ook direct in een voorsprong van 9 punten. BCE vergat echter de laatste 3 minuten van het 1e kwart te scoren waardoor Gemert alsnog de stand gelijk kon trekken (19-19).
In het 2e kwart ging het redelijk gelijk op. BCE scoorden redelijk gemakkelijk maar hadden daarnaast moeite om de tegenstander van scoren af te houden. Met name de nr. 6 van Gemert (21 punten) hield Quo Vadis lange tijd op de been. Ruststand: 40-34.
Het 3e kwart begon BCE met een zone-verdediging waar Quo Vadis veel moeite mee bleek te hebben. Eindhoven liep dit kwart dan ook verder uit naar 60-43. Dit gat was groot genoeg om de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Eindstand: 74-61.

Mooi verdeelde score:
- Ronald Knijf: 20 pt