23-11-2013 Springfield – BC Eindhoven – 67-77

De wedstrijd tussen de twee teams uit de middenmoot begon gelijkwaardig, beide team startte in een zone verdediging. Aanvallend speelde het vooral jonge Springfield vanaf het begin een spel waarbij de forwards veel meters maakte daar waar de spelers van BC Eindhoven zich meer richten op goed positiespel. De zone van BC Eindhoven werd al snel aan de kant gezet doordat de forwards van Springfield van buiten af te gemakkelijk vrije schoten konden nemen. Ook de thuisploeg speelde in een zone om het centrum voor de lange mannen van Eindhoven klein en moeilijk toegankelijk te maken. Hier profiteerde met name Eric Megens en Willie-Jan Ackermans van door schoten van buiten af. Het eerste kwart werd met en minimaal verschil afgesloten (21-18).

Het tweede kwart was het stuivertje wisselen, steeds twee of drie scores voor Springfield gevolgd door twee of drie scores voor BC Eindhoven. Waarbij BC Eindhoven aan het einde van het kwart aan het langste eind trok door 5 punten in de laatste minuut te scoren en hiermee met een voorsprong te gaan rusten (33-38).
Het derde kwart was weer duidelijk voor Springfield. Hun aanvallen liepen beter, er werd hard gewerkt in de rebound wat resulteerde in scores daar waar BC Eindhoven wat angstig speelde en meer naar elkaar aan het kijken was dan elkaar te ondersteunen in de aanval. Hierdoor wist Springfield terug te komen in de wedstrijd en werd het laatste kwart begonnen met een 54-52 voorsprong.
Het laatste kwart leek weer op het tweede kwart waar de beide team afwisselend scoorde waardoor de spanning verder steeg wie uiteindelijk de overwinning binnen zou halen. 4 minuten voor tijd was de stand nog gelijk (62-62) waarna BC Eindhoven sterker ging verdedigen, en aanvallend tot goede open scores kwam. Hiermee liep BC Eindhoven weg van de tegenstander en kon de winst mee naar huis nemen (67-77).

Topscorer: Willie-Jan Ackermans 18 pt