30-11-2013 BC Eindhoven – Attacus HS2

BC Eindhoven trad sinds lange tijd weer eens aan met wat minder spelers. Totaal was de thuisploeg met 8 man, echter waren hiervan twee spelers niet top fit en zaten lange tijd op de bank om overbelasting te voorkomen.

Attacus stond in de ranglijst op een gelijk plek en trad aan met een klein en snel team. Besloten werd om vanaf het begin van de wedstrijd man-to-man te verdedigen om te voorkomen dat de bezoekers het begin van de wedstrijd er veel schoten van buiten af zouden nemen.

Het eerste kwart ging goed van start, met name Ronald Knijf wist makkelijk de ring te vinden door 1 tegen 1 zijn verdediger op alle fronten af te troeven. Attacus wist met name door fast-breaks te scoren wat resulteerde in een 21-19 stand aan het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart startte Attacus met een zone. Met name Leendert Odijk schoot van afstand raak en Igor Lovric wist onder de borden gemakkelijk te scoren. Attacus kreeg meer moeite met de man to man verdediging van BC Eindhoven en de snelle mannen werden goed afgestopt. Hierdoor wist BC Eindhoven dit kwart uit te lopen tot een voorsprong van 16 punten (45-29).

Het derde kwart probeerde Attacus door weer man to man te gaan verdedigen terug te komen, maar BC Eindhoven wist als vanouds de vrij man te vinden. Er werd goed naar elkaar gekeken, er werd veel rond gepasst en de open optie werden genomen. Ook onder het bord wist BC Eindhoven te domineren, zowel aanvallen als verdedigend waardoor de tegenstander niet wist terug te komen (66-45).

Het laatste was een formaliteit, de voorsprong was ruim genoeg en werd er wat losser gespeeld.

Eindstand 87-66

In de dubbele cijfers: Igor (17pt), Leendert (15pt), Ronald (14pt), Pim (12pt) en Koen (10pt)

Reacties zijn gesloten.