1-2-2014 – BC Eindhoven – Almonte H2 – 69-76

In de Eindhovense sporthal derby zijn de belangen groot voor de wedstrijd, De winnaar zou de lijst van de middenmoot aanvoeren dus voor beide ploegen was er een groot belang op winst.

De gehele wedstrijd was een afwisseling van scores, geen van beide ploegen nam echt de overhand maar vanaf de start van de wedstrijd was het Almonte die ligt voor stond (4 punten). Dit minimale verschil zou de gehele wedstrijd door BCE niet meer ingelopen worden.

Almonte speelde erg gretig. Zette druk bij het opdribbelen van de bal, en waren als ploeg actief in de rebound. Deze gretigheid zorgde ervoor dat ondanks het lengte verschil onder de borden voor BCE dat Almonte de meeste rebounds pakte. Door denodige fouten aan de zijde van Almonte mocht BCE regelmatig aanlegen vanaf de vrije worplijn. Echter stond het vizier niet op scherp (15 van de 33 vrijeworpen waren raak) Hierdoor wist BCE geen voordeel te nemen van de fouten en terug te komen in de wedstrijd.

Topscorer: Pim Walrecht 20pt