11-1-2014 BC Eindhoven – WBB Giants – 60-64

Enkele uren voor de wedstrijd werd per mail bericht dat de coach besloot te stoppen met coachen van BC Eindhoven.

Gelukkig was er een oude bekende aanwezig welke deze taak kon overnemen, maar dat was even wennen voor de spelers omdat er andere lijnen gelopen werden en het omschakelen niet vanzelf ging, dit zorgde tijdens de gehele wedstrijd voor en wat onwennig gevoel al met al een enorme dank voor Alfredo die de taak op zich nam, aan hem heeft het verlies i.i.g. niet gelegen.

De wedstrijd begon evenwichtig in het eerste kwart, beide teams stonden 4 pt voor of achter en bij WBB giants scoorde met name hun nummer 10 (9 van de 14 pt). In het tweede kwart werd de verdediging op deze speler aangetrokken waardoor Giants in het tweede kwart moeilijk tot score kwam, slechts enkele wanhoop driepunters hielden de ploeg nog enigszins op de been daar waar BC Eindhoven gemakkelijk onder het bord scoorde en op deze wijze met een 35- 29 stand kon gaan rusten.

In het derde kwart begon het bij BC Eindhoven weer te spoken zoals het de afgelopen wedstrijden al vaker deed, er werd niet meer als een team gespeeld en spelers namen na 1 of 2 passes al een optie. Dit zorgde ervoor dat Giants langzaam terug kon komen. Aan het einde van het kwart bleek er ook het nodige op het sheet fout opgeschreven waardoor de voorsprong nog kleiner bleek te zijn.

Wat volgden was een vierde kwart waar vanaf de tweede minuut de teams al om de beurt op de vrije worplijn stonden. Vanaf dat moment werden door beide teams maar totaal 9 veldscores toegevoegd en kwamen beide ploegen niet meer toe aan degelijk basketbal.

Uiteindelijk won Giants de vrijeworp shootout met 7 op 10 tegen 5 op 11. Daarmee pakte Giants met 4 punten de winst mee naar huis.

Topscorer: Pim Walrecht 19 pt