26-1-2014 – Den Dungk – BC Eindhoven – 111-74

In een van beide zijden sportief duel eindigen we na het 1e kwart op 20-28. Viel weinig op af te dingen. 2e kwart loopt Den Dungk nog eens 4 punten weg. Na de thee blijft Den Dungk puntjes weglopen en de wedstrijd glipt definitief uit onze handen. In het 4e kwart begint Den Dungk nog met een 20-2 run nadat wij een zone-defence proberen. We verliezen het laatste kwart uiteindelijk met maar 1 punt. Al met al hadden we dit verlies ingecalculeerd. We hebben wel lekker gespeeld met 5 van de 6 spelers in dubbele punten.

Den Dungk scoort netjes verdeeld over de kwarten in totaal 13 driepunters. Ons onvermogen om de 3-punter te verdedigen in combinatie met de wisselende en matige opkomst heeft ons al vaker genekt dit seizoen. Die laatste factor hebben we in ieder geval in eigen hand en die eerste eigenlijk ook. Volgende week de cruciale thuiswedstrijd tegen Almonte.

Topscorer: Bas Kersten 18 pt