8-2-2014 – Octopus – BC Eindhoven – 60-69

Octopus is een team dat BCE al enige jaren kent, een team dat verassend kan spelen, met veel flair en eenvoud.

Veel kan steunen op hun sterke gaurdspel afgewisseld met schoten van buiten en centers die hard werken onder het bord.

BCE was met 7 personen naar Vught afgereisd en begon de wedstrijd niet helemaal scherp. Enkele snelle schoten en gemakkelijk fast-breaks zorgden dat BCE snel werd wakker geschud door een 12-6 voorsprong voor de thuisploeg.

Daarna werd er snel terug gelopen om de fast-breaks te voorkomen en werd er sterk verdedigt op het schot van buiten.

Desondanks wist Octopus met een 20 – 15 voorsprong het kwart af te sluiten.

Het tweede kwart startte de thuisploeg in een zone waar met name Ronald Knijf en Leendert Odijk goed raad mee wisten. Met z’n tweeën waren zij verantwoordelijk voor 23 van de 27 punten in dit kwart. Zowel op de drives als doormiddel van afstandschoten. BCE hield vast aan hun man-to-man verdediging en met name onder het bord werd er erg sterk gerebound waardoor de gemiste ballen bijna allemaal voor BCE waren. Door dit sterke kwart (12-27) wist BCE met een voorsprong van 10 punten te gaan rusten. (32-42)

Het derde kwart begon voor beide ploegen stroef, er werd matig gescoord en men had moeite om een goede scoorpoging te creëren. In de 6e minuut leefde de thuisploeg op door een paar steals en werd het gat tot 5 punten teruggebracht. Maar door een laatste sterke minuut wist BCE voor het einde van het kwart de afstand toch weer op 10 punten te brengen (14-14)

Het laatste kwart ging de score gelijk op, de voorsprong van 10 punten kwam voor BCE niet meer in gevaar mede ook doordat Octopus geforceerde opties nam welke niet verzilverd werden. Het bleef spannend omdat iedereen ervan bewust was dat octopus maar een of twee rake treffers nodig had om het gat te dichten. Door het harde werken in de verdediging en de rebound werd dat voorkomen en werd de wedstrijd winnen afgesloten.

Topscorer: Ronald Knijf 19 pt

Reacties zijn gesloten.